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わが家の食卓vol.1(インド)


アミット・ガドペールさん(実業家・インドラ寺事務局長)の食卓

2023.10.23(インド・ナグプール)

(左から:姪、娘、息子、アミットさん、母親、長姉、姪、次姉)
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キール(ミルク粥)、タラピー、ひよこ豆のダルカリー、バスマティライス、エッグブジヤ、トマトチャクニ(チャツネ)、サブタナ、チャパティ、ストレートチャイ。

母のスパイス調合によるカレーは最高です。チキンやプランポリ、また今回はお昼ご飯でここにはないですが、姉の作るマトンビリヤニは、お店の美味しさが10としたら、120!昔からの私の大好物です。昔はほぼ毎日でしたが、今は週に2〜3日、少し離れて暮らす母親をはじめ、姉の家族とみんなで食卓を囲んでいます。そんな思い出がたくさん詰まっている食事の時間は、私たちにとってかけがえのないものです。

My mother’s curry, blended with spices, is fantastic. Whether it’s chicken, prawns, or, as was the case for lunch today, lamb biryani made by my sister, it’s off the charts in terms of deliciousness — if a restaurant’s taste is rated 10, this is 120! In the past, we used to gather around the dining table almost every day, but now, we do so 2-3 times a week with my mother, who lives a little apart, and my sister’s family.These meal times, filled with so many memories, are invaluable to us.